Iguana roz descoperita in I-le Galapagos!

27 01 2009

Greu de creazut, dar o iguana mare si roz a trecut neobservata timp de 200 de ani.

Charles Darwin a omis-o in timpul expeditiei din 1835 a Insulelor Galapagos, expeditie ce a dus la teoria sa a evolutiei.  Acum stiinta a inregistrat o noua specie, iguana rosada (roz in spaniola), specie ce poate fi una din cele mai vechi specii de pe insula.

Teste genetice si de sange pe 36 de iguane arata ca soparlele apartin unei specii nedescoperite, care traieste exclusiv zonei din jurul Vulcanului Lup de pe insula Isabelei, zona pe care Darwin nu a explorat-o.

Iguana roz inca nu a primit un nume stiintific.

„Sa descoperi o vertebrate de dimensiuni mari, neobservata intr-o regiune unde s-au facut multe cercetari, este ceva special” au spus cei ce cerceteaza iguana. Populatia,  modul de hranire si de reproducere ale iguanei roz sunt inca necunoscute, si niciun exemplar pui nu a fost inca gasit.

Insulele Galapagos, sunt un arhipelag localizat la 620 mile (1000 km) de coasta pacifica a Ecuador, sunt protejate de UNESCO din 1978. In 2007 UNESCO a declarat ca populatiile de pe insula sunt in pericol din cauza turismului, imigrari si a speciilor invadatoare.

Insulele sunt cunoscute pentru flora si fauna lor unica, incluzand iguane de pamant si de apa, testoase uriase care traiesc pana la 150 de ani si multe alte specii unice. Varietatea speciilor de pe insula l-a inspirat pe Darwin in teoria sa.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

27 01 2009
Marko

O descoperire chiar foarte interesanta, in opinia mea. Un lucru pe care l-am remarcat a fost ca este mai mare decat toate speciile asemanatoare ei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: