Cazul 8: Tokoloshe

31 01 2009

In cultura Zulu, Tikoloshe sau Tokoloshe este o creatura demonica, putem spune ca este echivalentul Aswang al Africii de Sud.
Creatura este descrisa ca un umanoid mic si paros, fata batrana, corp de tanar si un penis lung.
Este un spirit rautacios. Unii spun ca shamanii se folosesc de corpurile celor decedati ca sa ii invoce si sa ii asmuta asupra inamicilor. Un tokoloshe adora sa terifieze sate, mai ales copiii, sa fure lapte, sa violeze femei sau sa muste oamenii care dorm. Din aceasta cauza, multi oameni isi tin patul al inaltime. Unii spun ca tokoloshe este o combinatie intre zombie, fantoma si gremlin. Se spune ca doar cei blestemati pot sa-l vada pe Tokoloshe.

La sfarsitul anului 1918, o casa de britanici a fost devastata de o creatura invizibila. Cei care locuiau acolo au torturat o femei batrana, si se spune ca batrana a invocat demonul.

In septembrie 1918, o femeie s-a trezit in casa cu 5 tokoloshe si acestia i-au spus ca vor sa aiba aceleasi drepturi ca oamenii si au pus-o sa sune la presedentie. Cei de acolo au vrut sa vorbeasca cu un tokoloshe, dar acestia au refuzat sa coopereze.

In 1999, o femeie cu origini portugheze care locuia in Africa de Sud, a chemat un shaman sa ii exorcizeze casa, deoarece spunea ca satenii au invocat un tokoloshe ca sa o goneasca. Exorcizarea a avut succes, din acel moment niciun tokoloshe nu a mai deranjat-o.

Pe 30 ianuarie 2000, The Sunday Times raporta un alt tokoloshe. O familie din Lesotho, era terorizata de o creatura invizibila. Satenii au observat ca obiectele zburau prin casa, iar pe pereti apareau scrise injurii la adresa familiei. Singurul care a vazut creatura, este baiatul familiei, pe care creatura il ura. Ii distrugea mereu temele, nu il lasa sa doarma si ii fura mancarea.

In 2001, o echipa de cercetatori din Africa de Sud au plecat sa caute creatura cu un shaman, au gasit un copil posedat, l-au exorcizat, au inregistrat totul pe camera. Ei ziceau ca au dat lovitura cu inregistrarea, dar cand au ajuns la sediul lor, inregistrarea era complet distrusa.

In iunie 2002, 5 cladiri au fost arse, printer care si o scoala. Fetele de la acea scoala au raportat constant ca un tokoloshe le hartuia.

Despre acest caz, o echipa de cercetatorii, fascinati, au fost sa caute aceasta creatura si ei. Bucurandu-se ca mai apare si altceva pe langa Bigfoot si Nessie. Ajunsi in Africa de sud, au inceput sa intrebe in diferite sate despre tokoloshe, dar nimeni nu a vrut sa vorbeasca temandu-se de monstru, ca se va razbuna pe ei, unii sateni fortand echipa sa plece dup ace au aruncat cu pietre in ei. O femeie a spus ca “nu poti sa prinzi un tokoloshe, e ca si cum ai prinde vantul!”. Au ajuns cu cautarile pana in Lesotho, pana cand, cativa sateni au acceptat sa vorbeasca despre Tokoloshe. Le-au spus ca Tokoloshe isi poate schimba forma, fie in creatura vizibila fie in fantoma si le-au spus unde sa il caute. Un copil a marturisit cum ca un tokoloshe, a incercat sa il sugrume in somn si ca creatura se lasa vazuta doar de cine vrea. Au luat niste lapte ca momeala, laptele find o preferinta a unui tokoloshe.

Mistere S.R.L. a facut rost de ceea ce au inregistrat, efectele sonore sunt puse de ei:

Schita Tokoloshe:Reclame

Acțiuni

informatie

5 responses

31 01 2009
Marko

Din ceea ce am citit, acest mic „demon” poate viola femei. Este cam ciudat, tinand cont de statura sa. In alta ordine de idei pare asemanator cu Chupacabra

31 01 2009
kramer131

Creatura este descrisa ca un umanoid mic si paros, fata batrana, corp de tanar si un PENIS LUNG.

intelegi de ce violeaza femei? pentru ca e bazat!

3 02 2009
vlad

adica e pe p**a lui ca sa zic asa:))

26 08 2009
Porcusorul de profesie

daca e mic si are penisul lung inseamna ca e Piticul Porno imbracat in maimuta

21 04 2011
teodor

am citit toate aceste povesti si daca sint atitea dovezi atunci chiar exista cred.si ca despre Satana sa va mai spun ceva:Lady Gaga este marioneta Satanei si lui Ledy GAGA iau crescut coarne.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: