Sarpe colosal descoperit in 2009!

6 02 2009

Un sarpe colossal, mai lung decat un autobuz, a trait in urma cu 60 de milioane de ani in Amecia de Sud.. In urma analizelor asupra fosilelor, arata ca este cel mai mare sarpe cunoscut din istorie.

„Este cel mai mare sarpe cunoscut de omenire” a spus Jason Head, paleontologist la Universitatea din Toronto. A mai spus “Daca se decidea sarpele sa intre la mine in birou sa ma manance, cu siguranta ar fi spart usa si crapat peretele”.

Fosilele sarpelui disparut, acum numit Titanoboa cerrejonensis, au fost descoperite in Cerrejon Coal Mine, in nordul Colombiei. Dupa ce au studiat fosilele, oamenii de stiinta au declarat ca sarpele ar avea peste 1 tona si ar masura peste 15 metri.

Reptila gigantica era un sarpe constrictor ca si pitonl, anaconda si boa. Intr-unul dintre serpi au fost gaste oase de testoase uriase. Cand traia, acest sarpe isi teroriza vecinii, adica crocodilii.

“Cu siguranta era un sarpe in genul anacondei, mai mult statea in apa si iesea putin sip e uscat.” a spus Jason Head. „In principal se hranea cu cele mai mari creaturi din apa sau care veneau sa se adape. Cele mai mari creature acvatice erau crocodilii si testoasele uriase, deci va imaginati ca era greu sa mananci o testoasa uriasa cand nu poate mesteca”.

Dimensiunile enorme ale sarpelui sunt un semn ca temperaturile de la Ecuator, unde au fost gasite oasele, au fost canva mult mai balmiere. Calculele facute de savanti, arata ca pentru a fi un sarpe ca acela, cel mai probabil temperaturile erau cuprinse intre 30-34 grade Celsius).

„Ecosistemele sud-americane erau surprinzator de diferite acum 60 de milioane de ani” a spus Jonathan Bloch, un paleontolog din Florida: „Erau paduri tropicale, dar climatul era mult mai cald, si reptilele cresteau mult mai mari, speram sa mai gasim animale uriase”

Cel mai mare sarpe cunoscut pana la Titanoboa cerrejonensis a fost Gigantophis care traia in zona nordafricana si avea 12 metri.  In prezent, cei mai mari serpi cunoscuti inca in viata sunt pitonul si anaconda care ajung pana la 1o metri. S-a dovedit ca acesti serpi mananca oameni, daca au ocazia.
Gigantophis:

Vertebra unei anaconda din prezent (alb), vertebra unui Titanoboa cerrejonensis
:

Reclame

Acțiuni

informatie

6 responses

7 02 2009
Vlad Doru

Foarte tare poza cu comparatia intre vertebre 🙂

7 02 2009
duarte

da mare era….

14 03 2009
Cip

Daca a existat? e posibil sa fi existat mai mult ca sigur! Dar daca inca mai supravietueste nu as vrea sa ma intalnesc cu asa ceva in Jungla Amazoniana pentru ca plec intr-o expeditie de un an. Doamne ajuta !

21 09 2009
mihai

nu e adevarat

27 10 2011
miruna

ba da.e foarte adevarat

9 02 2010
mirela

am mai vazut serpi mari da asta e chiar de speriat, sper sa nu existe si urmasii acestui sarpe , ar fi devastator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: