Cazul 10: Ninki Nanka

9 02 2009

Ninki Nanka este o creatura legendara din folclorul west-african. Creatura se spune ca traieste in mlastini si apare in folclorul mai multor culture vest-africaene. Creatura este descriesa ca fiind o creatura reptila-amfibian,cu capul asemanator cu unui dragon si coarne de dragon, corp lung, limba subtire si dintit ascutiti. Satenii spun ca sunetele pe care le scoate sunt asemanatoare urletelor si este foarte periculos pentru oameni. Multi copii s-au pierdut in mlastina si tot ce s-a mai gasit din ei au fost bucati de maini si picioare.

O echipa de cercetatori britanici au pornit in 2006 in cautarea legendarei creaturi dragon din Gambia, numita „Ninki-nanka”.  Liderul expeditiei, Richard Freeman, a declarat pentru BBC urmatoarele:
• Toti cei care au privit creatura in ochi, au murit in cateva saptamani.
• Alte descrieri, o arata ca o creatura sarpe crocodil, cu aripi, si care scuipa foc.

Echipa a gasit cu greu un martor inca in viata, si anume proprietarul unei gradini zoologice din Gambia, acesta sustine ca a vazut creatura din greseala si ca nu a privit-o in ochi. A marturisit ca ceea ce a vazut nu arata deloc cu ceva din gradina sa.

A descris-o ca avand 9 sau chiar mai multi metri lungime si 1 metru latime, si a spus ca a urmarit creatura timp de o ora, pana cand aceasta l-a zarit, iar el a luat-o la fuga. Dupa ce i-au fost aratate imagini cu un apatosaur, dragon de Komodo si un dragon chinezesc, acesta a spus ca cel mai mult semana cu un dragon chinezesc.

„Am auzit multe povesti in Gambia, nu toate de la martori oculari, deoarece multi au murit la cateva saptamani dupa au vazut monstrul” a marturisit Richard Freeman.

Intr-un sat, au primit de stire ca localnicii au facut rost de niste solzi, despre care spun ca ii apartin unui Ninki-Nanka. Cercetatorii le-au luat si le-au dus in Marea Britanie sa le cerceteze. Dupa ce le-au analizat au ajuns la concluzia ca nicio creatura cunoscuta pe pamant nu corespunde cu adn-ul solzilor.

In 2008, o alta echipa a plecat in cautarea creaturii. Ajunsi intr-un sat din Gambia, au primit de stire ca creatura este foarte periculoasa, si niciun localnic nu va merge cu ei in mlastina. Un pescar le-a spus ca are niste solzi de la Ninki Nanka si i-a dat echipei pt cercetari. Si-au montat camere subacvatice, vizibilitatea in apa este redusa, iar noaptea au plecat pe apa. La 2 dimineata pe apa, au auzit sunete ciudate si au zarit ceva langa barca, iar cand s-au uitat mai bine au vazut din apa 2 coarne. Nicio creatura acvatica cunoscuta in Gambia nu are coarne. Cand au pus lumina pe ea, a disparut repede. Mai tarziu au auzit un urlet, iar apoi au auzit ceva mare sarind in apa. Au lasat camerele pana dimineata, iar dimineata cand le-au verificat au observat niste ochi rosii la distanta de camera, iar apoi, peste 20 de minute camera a fost insfacata, cand au scos-o din apa era gaurita de dinti. Solzii au fost analizati si nu s-a gasit adn asemanator. Le-au comparat cu cele ale expeditiei din 2006 si erau foarte asemanatoare.

Desen facut de un copil inainte sa moara:

Despre creatura s-a scris si in ziare:

Alte reprezentari:


Poza cu solzii:

Reclame

Acțiuni

informatie

4 responses

10 02 2009
ThePhenom

Unul dintre cele mai bune articole de pe blog!Bravo daby!

12 02 2009
dragos99

Cel mai bun! La fel ca RI 😀 si Tokoloshe

13 03 2009
Celina

De unde aduni toate informatiile necesare pentru articole? Pentru ca mie imi par putin ireale si inflorite. Interesant oricum…daca nu sunt reale imaginatia ta e de admirat.

13 03 2009
daby0

Celina.

am relatiile mele cu niste americani. Iar blogul nu l-am creat pentru a posta imaginatia mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: