Tentacule!

21 02 2009

Este foarte rar in natura sa gasesti o caracatita cu mai mult de 8 tentacule, dar in decembrie 1998, in bazinul Matoya din Japonia a fost gasita o caracatita aparent obisnuita, dar care avea 96 de tentacule.

Caracatita neobisnuita avea cele 8 tentacule, dar la fiecare avea mai multe articulatii. Specimenul a supravietuit 5 luni dupa ce a fost gasit si chiar a facut oua din care au iesit caracatite normale cu doar 8 tentacule. Dupa moartea sa, caracatita cu 96 de tentacule a fost pastrata si se afla si acum expusa in Shima Marineland Aquarium in Shima, Japonia.

Dar aceasta nu a fost prima caracatita cu mai mult de 8 tentacule gasita de om.

In 1957, o caracatita cu 85 de tentacule a fost prinsa la insula Toshijima, tot in Japonia. A fost expusa in Toba Aquarium din Toba, Japonia, unde a devenit foarte faimoasa inainte sa fie imprumutata la Muzeul National al Naturii din Tokyo.

Specimenul original, cel din 1957 este expus ocazional si in prezent la muzeul Toba si are parte in continuare de multi vizitatori.

Se crede ca, caracatitele cu mai mult de 8 tentacule si in principal unul din rezultatele bombelor nucleare din al doilea razboi mondial. Insa mai exista o teorie, cum ca, caracatitele cu mai mult de 8 tentacule pot aparea cand unul din perechea mama-tata, are un tentacul pierdut. Dar acest lucru se intampla rar.

Vrea cineva Sushi ?

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

22 02 2009
triple_HHH

Foarte tare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: