Cazul 11: Orang Mawas

28 02 2009

Cu totii ati auzit de BigFoot, dar in Malaysia traieste varul sau, Orang Mawas, care este inca din 1871. De atunci, au aparut mii de rapoarte privind BigFoot in junglele malaysiene. In 2005, niste pescari au marturisit ca au zarit pe un mal, 3 Bigfooti, 2 adulti si un copil, mai tarziu, in acea zona s-au gasit urme de 46 de cm.

Padurea in care se spune ca traieste creatura este o padure tropicala in varsta de cateva milioane de ani si neexplorata de om. O explicatie pentru Mawas se spune ca ar fi o colonie de Gigantopithecus, o specie de maimuta disparuta, care cantarea 540 de kg si avea 3 metri.

In 2007 o echipa de cercatatori americani au plecat pe urma misterului. Ajunsi in Malaysia s-au intalnit cu cel mai mare cryptozoologist din Malaysia. Acesta le-a spus ca sunt sanse mari sa fie asa o creatura in acele paduri si ca multi martori sunt oameni educati.De exemplu, o femeie care a studiat zoologia si stie engleza, le-a spus ca a zarit un BigFoot langa padure, si a mai spus ca pana in acea clipa nu credea in asa ceva, datorita celor invatate. Greu de crezut ca o femeie ce a studiat zoologia sa confunde un BigFoot. Acea femeie i-a dus la un martor care sustine ca a vazut 3 BigFooti deodata! A spus ca i-a vazut noaptea trecand de pe o parte pe alta a unui drum. S-au gandit initial la urangutani si gorile, dar aceste primate nu traiesc in acea zona a tarii. Au ajuns la un sat unde satenii sustin ca au vazut de aproape creatura si ca are organele sexuale ca ale omului, este timid, si chiar a mormait ceva in dialectul malaysian din zona aceea.

Echipa a plecat in jungla, in cautarea creaturii, dar au observat imediat ca este extrem de greu de explorat. Nu se putea vedea urme pe pamant, dar se vedea clar cum frunzele erau apasate. Dar dupa asta, au gasit ceva mult mai convingator: o urma pe pamant in care se vedeau clar degetele, ceea ce niciun rinocer din zona nu putea face. Imediat i-au luat mulajul. Si-au montat camerele si reportofoanele in zona si s-au pus la panda pentru noapte. Pe la 3 dimineata, una din camere a fost azvarlita vreo 4 metri, iar pe alta s-a vazut cum dintr-un tufis, a fost aruncata o piatra spre camera. Cand s-au indreptat spre camera azvarlita au auzit niste mormaituri, dar orice a lovit camera disparuse.


A doua zi au plecat cu sunetele si urma din padure, si au facut cateva copii. Imediat au devenit cap de afis in ziarele malaysiene.

Au dus urma la Dr. Jeffrey Meldrum, expert in BigFoot, iar acesta dupa ce a studiat-o, a spus ca nu prea seamana cu urmele de BigFoot americane, dar ca niciun animal din zona aia nu putea face o astfel de urma. Este o urma lasata de o primate. S-ar putea sa va surprinda, dar in Malaysia, aceasta creatura este protejata de lege.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: