Peste vampir descoperit in Burma!

20 03 2009

Numit “pestele Dracula”, creatura are 17 mm lungime si a fost descorperita intr-un singur canal din Burma, singurul loc din lume unde s-a gasit. Pestele a fost descoperit anul trecut, dar oficial abia in martie 2009, deoarece cand au ajuns in Anglia, cercetatorii au uitat de ei.

Cercetatorii de la Muzeul Natural de Istorie din Londra (NHM), spun ca pestele si-a pierdut dintii in evolutie, iar mai tarziu s-au dezvoltat coltii din os.

„Dupa un an in captivitate am inceput sa-i studiem, si nu ne-a venit sa credem cand am vazut coltii” a spus Dr Britz. A mai spus ca “acest peste este una dintre cele mai fascinante vertebrate descorperite in ultimile decenii!” si ca “pestele Dracula este singurul din familia sa de 3.700 de specii diferite care are colti”

Zoologistii spun ca, coltii pe care ii are pestele acesta, au disparut la ceilalti pesti acum 50 de milioane de ani. Multi pescari pierd sange din cauza acestui peste.

Unii pesti au dinti mici si ascunsi, dar acesta e singurul cu colti din os si foarte bine la vedere. Pestele are 44 de oase, cam cu 40 mai putine decat un peste din familia sa.

Pestele a fost numit “Dracula” in onoarea celui mai mare pradator din literature.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: