Inca un om mancat de dragoni de Komodo!

27 03 2009

Inca un pescar a fost ucis si mancat de dragonii de Komodo, dupa ce a fost atacat pe o plaja din Parcul National Komodo, marti.

Muhamad Anwar, 32 de ani, a sangerat pana la moarte in timp ce fugea spre sat. Ajuns aproape de sat, n-a mai putut misca, iar dragonii au venit si l-au tarat intr-un loc mai departe, unde l-au si mancat. Satenii erau speriati si nu stiau ce sa faca, decat aruncau cu pietre in ei.

„Pescarul se afla pe teritoriul parcului, cand era pe plaja. Acea zona este interzisa pt oameni, deoarece este plina de dragoni” a spus un reprezentant al Parcului.

Dragonii de Komodo sunt cele mai mari si soparle cunoscute si pot creste pana la 4 metri lungime si au o muscatura toxica si veninoasa, ce poate ucide si un bivol. Dupa ce musca, asteapta ca animalul sa moara, si se aduna multi pentru ospat. Dragonii de Komodo pot simti mirosul si de la 12 km.

Desi nu pare ca pot, aceste reptile carnivore pot alerga foarte repede, atingand 50 de km/h si au o lovitura de coada ca de bici, ba chiar pot omora animale lovindu-le cu coada.

Atacurile asupra oamenilor, deobicei sunt rare, dar in ultimii ani, numarul atacurilor a crescut foarte mult. Incidentul acesta e ultimul raportat. Aceste soparle monstruoase au limba zimtata si falci de temur si au ranit si ucis multi oameni.

Luna trecuta, un angajat al parcului a supravietuit dupa ce un dragon a urcat scara in sediul sau si l-a atacat, muscandu-l de mana si de picior. In 2007, un copil a fost ucis si mancat de un dragon noaptea in timp ce copilul dormea.

Anul trecut, cand un grup de turisti vizita parcul, unul dintre ei, mai batran, toropit de caldura, a ramas in urma si s-a oprit la umbra unui copac, fara sa anunte restul grupului.
Mai tarziu, cand au sesizat ca lipseste, s-au intors dupa el si au gasit ochelarii si camera foto si urme de sange. Aceste cazuri sunt dese.

Dragonii de Komodo sunt o specie in pericol si protejata, dar se pare in ultimii ani populatia de dragoni a crescut considerabil.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: