Cazul 12: Kusshi

29 03 2009

O creatura necunoscuta, denumita “Kusshi”, este raportata de mult timp in lacul Kussharo, in nordul insulei Hokkaido, Japonia.

Lacul Kussharo este localizat in cadrul Parcului National Akan pe insula Hokkaido, iar numele este derivate din cuvantul “Kuccharo,” care inseamna “locul unde lacul devine rau”.


Este un lac format un urma exploziei unui vulcan, si este cel mai mare lac rezultat dintr-un vulcan, cunoscut in Japonia pentru ca e cel mai mare lac de acest fel, si al 6lea lac ca intindere din tara.

De asemenea, contine cea mai mare insula de lac din Japonia, care de fapt e un vulcan mic. Lacul Kussharo e destul de mare pentru un lac de tipul sau, avand peste 57 de km si adancimea de 120 de metri.

Dar in aceste ape si cele din imprejurimi, se spune ca traieste o creatura numita Kusshi. Kusshi e raportat ca fiind o creatura intre 10 si 20 de metri, inchisa la culoare. Are gatul lung si uneori a fost mentionat faptul ca are si 2 cocoase mici. In unele rapoarte este zis ca creatura ar avea coarne ca de girafa si fata ca de cal.


O caracteristica importanta este ca creatura atinge viteze mari. In 1974, a fost filmat cum o creatura mare inota cu viteza mare in lac. In septembrie 1974, un grup de 15 persoane raportau o creatura ciudata cu pielea intunecata iesind la suprafata apei langa vasul lor. In 1988, Takashi Murata mergea cu barca pe rau cand a sezisat ca ceva mare cu gat lung il urmarea. A marit viteza, dar creatura a tinut pasul cu el pana a disparut misterios in apa.

Monstrul din Lacul Kussharo a devenit cunoscut in anii ’70 cand au aparut multe rapoarte despre el. In 1972, un barbat a raportat un obiect ce semana cu “o barca intoarsa”, inotand cu viteza mare in apa. In august of 1973, un grup de 40 de studenti impreuna cu profesorii lor au vazut o creatura mare nu departe de mal. In iulie, 1974, niste fermieri au zarit o creatura inchisa la culoare, cu gat lung, si 2 cocoase cu distanta de 4 metri una de cealalta. Fermierii au zarit creatura un sfert de ora, dupa care a disparut in adancuri.


Aceste rapoarte si multe altele au atras atentie asupra lacului si a regiunii, rezultand o cautare o creature. Pentru o luna in septembrie 1974, echipe TV, barci echipate cu sonare performante, si soferi au cautat creatura. Aceste eforturi au avut si un rezultat. Sonarele au detectat creaturi mari la adancimi de 20-30 de metri, iar echipele de televiziune au filmat o parte din creatura. De-alungul timpului, Kusshi a fost filmat si fotografiat deseori.


Kusshi a fost raportat in continuare de catre grupuri de oameni. In mai 1976, Kusshi a fost zarit de un grup de 22 de turisti intr-un autobuz. In 1997, un grup de pompieri au zarit un animal ciudat inotant la 100 de metri de tarm, ce avea cam 20 de metri.


Desi Kusshi a devenit cunoscut in anii 70, e o mare greseala sa zicem ca ar fi fost primele rapoarte legate de creatura. Bastinasii Ainu ce au locuit taramurile aveau povesti legat de creaturi uriase ce locuiesc in ape. Pionierii ce au venit in era Meiji au raportat si ei creaturi uriase din apa care mancau caprioare. Povestile reprezinta o traditie importanta pt locuitorii orasului. In anii 40 si 50 au fost de asemenea rapoarte Kusshi, dar cunoscut s-a facut in anii 70.

Multa lume spune ca ceea ce vad oamenii deseori sunt animale inotand, cum ar fi caii si caprioarele, dar asta nu acopera toate intrebarile legate de Kusshi.

Din pacate, filmarile japoneze se gasesc greu pe internet si nu vi le putem prezenta, insa pozele sunt cele reusite de echipa tv.

Reclame

Acțiuni

informatie

4 responses

30 03 2009
Punisher

Imi pare rau ca te dezamagesc,dar in poze ,pare a fi o lebada si nimic mai mult :d

21 06 2011
asdf

este prea mare pt a fi lebada si utati-va la forma capului

30 03 2009
Punisher

Oricum site`ul tau e foarte interesant si captivant.Keep it up

30 03 2009
daby0

Te asigur ca nu au cum sa fie lebede, deoarece este o zona vulcanica plina de sulf, si creatura ce se vede e prea mare sa fie lebada.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: