Episodul 1: Ce este o fantoma ?

16 05 2009


Nimeni nu stie cu adevarat ce este o fantoma. In ciuda obsevarilor inregistrate de-a lungul istoriei, nu exista fapte elementare asupra carora toata lumea sa fie de acord. Cercetatorii moderni continua sa investigheze subiectul, dar pana cand ajungem sa stim mai multe, problema existentei sau a inexistentei fantomelor ramane in general o problema ce tine de propria convingere.

S-a inradacinat insa credinta ca fantomele sunt spiritele mortilor. Aceasta opinie face inevitabil legatura cu probleme mai ample ale credintei religioase, cu superstitiile culturale si teoriile stiintifice.

Oricare ar fi punctul nostru de vedere, numeroasele relatari ale obsevarilor si evenimentelor extraordinare cu fantome fac greu de ignorat acest fenomen fascinant. De ce insa toata lumea vorbeste despre ele si care este oare adevarul ce se ascunde in spatele acestor fenomene ciudate ?

Perceptii

O fantoma, asa cum si-o inchipuie majoritatea oamenilor, reprezinta imaginea unei figure triste, imbracata intr-o roba alba. Ea e prinsa in catuse de niste lanturi pe care le trage dupa sine cu zgomot, de acestea fiind atarnate eventual o greutate.

In realitate, o astfel de manifestare evidenta este rara. Se pare ca majoritatea fantomelor apar o singura data, de obicei in momentul mortii, si nu se mai intorc niciodata se bantuie acea casa. Multi dintre cei care pretind ca au vazut o fantoma, afirma ca este o experienta pozitiva si inaltatoare. Ei simt ca le e teama doar atunci cand fantoma incepe sa se materializeze.

Viata de Dincolo


De-alungul istoriei, majoritatea culturilor au crezut intr-o forma de viata de dupa moarte. Vechii egipteni faceau pregatiri elaborate pentru calatoria spre viata de dincolo, mumificand si pastrand corpul dupa moarte. Biserica Crestina promite invierea sufletului dupa moarte.

Fantomele sunt uneori considerate suflete sau spirite ramase prizoniere pe Pamant, incapabile sa treaca dincolo, in planul spiritual.

Trucuri


Multe fotografii cu fantome s-au dovedit a fi false. Ele erau extreme de populare la sfarsitul secolului al 19 lea, cand fotografia reprezenta o tehnologie cu totul noua.
Cel mai simplu truc fotografic este dubla expunere a doua fotografii separate pe acelasi segment de filme, imaginile suprapunandu-se.

Alterarea starii de veghe


Alcoolul, drogurile (marijuana, LSD si cocaine) pot avea un effect profound asupra creierului si produc halucinatii. Se pretinde totusi ca uneori drogurile alterand starea de veghe, permit creierului uman sa observe prezente care se afla in permanenta in preajma noastra, dar pe care nu le putem vedea in mod normal. Este una din explicatiile care se dau fenomenului.

Lumini fantastice

Unele fantome pot fi atribuite unor fenomene naturale. In trecut, lumini fantastice, cum ar fi aurora boreala, la Polul Nord, au ajuns sa fie interpretate ca viziuni spirituale. Un fenomen numit focuri ratacitoare sau focurile Sf. Elma, au fost uneori confundate cu fantomele. Timp de secole, lumini misterioase au fost vazute deasupra terenurilor mlastinoase . Ele nu sunt totusi spirite ale mortilor, ci arderi spontane ale gazelor din mlastini.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

5 11 2011
cora

o fantoma este prinsa intre doua lumi unele nu isi dau seama ca au murit si bantuie alte sunt aici sa se razbune fantona arata trist cau un fum alb care se aduna si formaza corpu majoritatea fantomelor sunt acele care sau sinucis

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: