Episodul 2: Suflete Nelinistite

20 05 2009

Cauza cea mai obisnuita care face o fantoma sa se manifeste este faptul ca spiritual sau sufletul unei persoane decedate nu are liniste, si nu poate sa se odihneasca. Se crede ca aceasta stare de zbucium intre lumea de aici si taramul de dincolo are mai multe cause. Toate aceste cause sunt insa puse in legatura cu sentimental de nedreptate sau de vina pe care il incearca suflletul cuiva, deoarece in timpul vietii nu a facut totul pentru a proteja pe cineva.

Nedreptatea poate fi simtita de victima unei crime violente, care se intoarce continuu la scena crimei aparent incapabila sa se linisteasca pana cand nu se va fi descoperit ucigasul. Poate deveni o fantoma si persoana care pur si simplu nu era gata sa moara in acel moment, manifestandu-si astfel durerea ca a trait pe Pamant atat de putin.

Proiectia astrala
Majoritatea religiilor impartasesc credinta intr-o lume a spiritelor (sau plan astral) in care se intorc sufletele mortilor. Nu e un loc separate in cer, ci e un spatiu care se afla pretutindeni in jurul nostrum, la un nivel de perceptie de care nu suntem de obicei constienti.

Corpul astral sau spiritual unei persoana, pare sa paraseasca trupul in somn si in momentul mortii pentru a accede la un alt nivel al existentei.
Fantomele pot fi proiectii astrale ale celor morti care au ramas prizonieri intre lumea aceasta si cealalta. Daca nu sunt eliberate intr-un fel sau altul, ele nu reusesc sa treaca definitive in lumea spiritelor.

Insula Fericitilor

In mitologia celtica, se spune ca atunci cand regale Arthur se afla in pragul mortii, el a fost dus cu o barca in Avalonm Insula Fericitilor. Conform legendei, Arthur nu a murit insa, ci si-a revenit si se va intoarce sa lupte impotriva dusmanilor tarii sale de cate ori va fi nevoie. Neputand sa-si afle linistea, fantoma lui Arthur a fost vazuta uneori in valea Cam din Somerset, regiune unde se presupune ca a avut loc ultima batalie pamanteasca a lui Arthur.

Transportul Fantomelor

In Papua Noua Guinee, bastinasii privesc adeseori orizontul in cautarea unui “transport al fantomelor”. Ei asteapta ca rudele lor moarte sa vina in canoe mari (astazi chiar corabii sau avioane) pline de bunuri care sa le imbogateasca viata.

In trecut, misionarii care aduceau cu ei artefacte din lumea civilizata aveau voie uneori sa se stabileasca in Papua, deoarece bastinasii ii confundau cu fantomele stramosilor morti.

Fantome Fara Cap
Acestea sunt destul de des intalnite si se presupune ca apar ca urmare a faptului ca persoana a resimtit un puternic sentiment de nedreptate in legatura cu sfarsitul sau violent. In trecut, Turnul Londrei a fost scena multor executii si are trista glorie de a fi cea mai bantuita cladire din lume.

La fel si in Paris, cand in perioada Revolutiei Franceze (1789-1799), locul executiilor avea reputatia de a fi “vizitat” de cateva fantome fara cap, printre care si de cea a lui Ludovic al-XVI-lea si a Mariei Antoinetta.

Zei Mitici

In mitologia nordica, una dintre cele mai temute aparitii era Odin, zeul razboiului. Insotit de o haita de caini in “Vanatoarea Salbatica”, Odin trece in gallop pe cerul noptii, in cautarea sufletelor pierdute. Aparitia sa anunta de obicei o moarte iminenta.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: