Episodul 3 – Forte Necunoscute

24 05 2009

Majoritatea fantomelor par sa fie benigne si sa nu cauzeze niciun fel de probleme. Cu toate astea, unele spirite nu par sa fie deloc pasive si pot cauza rani sau, in cazuri extreme moartea.

Cea mai comuna forma a unui astfelde comportament malefic este fenomenul “poltergeist”. Exista multe povestiri despre oameni care cad victime unor agresiuni invizibile. Un caz extreme, in 1761, in Ventimiglia, Italia, se refera la o femeie atacata de o forta atacata de o forta nevazuta. Corpul ei fusese efectiv sfasiat in prezenta celor patru insotitori ai sai, care au ramas nevatamati.

Fenomenul Poltergeist


Fenomenul se manifesta prin ridicarea si rotirea obiectelor in aer, sau prin aparitia lor din directii necunoscute. In 1998, toate obiectele din imagine aflate intr-o casa din teritoriile de nord ale Australiei, “au cazut” pe parcursul a 2-3 ore. Cutitul a zburat pe langa un cercetator, aflat in casa in acel moment, si aproape ca i-a atins urechea.

Parul de azi disparut a doua zi


Intre 1876 su 187, in provincial Nanking din China a avut loc un fenomen straniu, dar nu singular in istoria chineza. Un aggressor invizibil era prezent pretutindeni, taind parul legat in cosite ale oamenilor. Uneori, pentru o perioada foarte scurta de timp, se putea vedea o umbra, alteori, o mana invizibila prindea brusc parul din spate si il taia. Intamplari similare s-au petrecut si in Canada, in 1899 si la Londra in 1933.

Golirea Caselor


Mobila din aceasta casa, din Dodlestone, Chester, in timp ce proprietarii nu erau acolo a fost in mod repetat adunata intr-un colt al camerei de o forta necunoscuta. Odata, in 1983, au fost de asemenea primate mesaje pe computer de la un om care pretindea ca traieste in secolul 16. Acesta este un caz de lumi paralele, in care oamenii din alte dimensiuni temporale par sa imparta acelasi spatiu cu noi.

Vatamari Corporale


In 1926, Eleonora Zugun, o fetita de 13 ani din Romania, a suferit rani groaznice din partea unei forte invizibile. Martorii descriu ca au vazut cum gatul i-a fost strans de parca cineva ar fi sugrumat-o. Alta data, i-au aparut spontan pe fata si pe gat semen de muscaturi si zgarieturi. Cazul Eleonorei este unul cunoscut in domeniul poltergeist.

Filmat cu Camera de Luat Vederi


Aceasta imagine de pe o caseta video filmata in 1967, in Rosenheim, Germania, fixeaza momentul cand fluxul de lumina al lampilor din biroul unui avocet au inceput a oscila de la sine.
Nicio cauza fizica nu putea fi atribuita fenomenului. Sistemul de telefonie se comporta si el ciudat. Toate cele patru telefoane din birou sunau brusc, fara un motiv aparent si se inregistrau cresteri ciudate ale nivelului energiei. Sigmund Adam, avocatul, a chemat expertii in ajutor. Sursa acestor intamplari misterioase era una din functionarele sale, o tanara de 19 ani. Cand ea a plecat, activitatea poltergeist s-a oprit.

Blestemul Poltergeist
Trilogia de succes, “Poltergeist”, este inceputa de Steven Spielberg in 1982 cu prima parte. A fost si cea mai de succes parte a seriei.

Un grup de fantome aparent benigne incep a comunica cu tanara de 5 ani Carol Anne Freeling, ce locuieste in California intr-o casa construita pe un vechi cimitir. Comunica cu ea folosind energie statica prin televizor. In cele din urma folosesc televizorul ca pe o poarta spre casa. O rapesc pe Carol Anne, iar familia incearca sa o salveze. Fetita este salvata, dar fantomele conduse de demonul cunoscat ca “The Beast” o iau razna.

Este vorba de faptul ca intr-un interval scurt de timp, 6 ani, 4 actori au decedat, unul murind chiar in timpul filmarii a celui de-al doilea film. Doi au murit la varste mici, 12 si 22 de ani.

Actorii care au cazut victime blestemului:

Dominique Dunne, la 22 ani – a jucat rolul Danei in primul film si a murit in 1982 strangulata de iubit. Acesta a fost condamnat la 6, dar a iesit dupa 3 ani jumate. La process a declarat ca audea voci care i-au spus sa faca ce a facut.

Julian Beck, la 60 de ani – cel care a jucat rolul lui Kane in Poltergeist 2, a murit in 1985 din cauza cancerului la stomac. Cancerul i-a aparut la 2 saptamani dupa ce a acceptat rolul in film.

Will Sampson, la 53 de ani – care a jucat rolul indianului amerindian Taylor in Poltergeist 2, a murit dupa o operatie nereusita la rinichi si din cauza malnutritiei de dupa operatie in 1987.

Heather O’Rourke, la 12 ani – a jucat rolul lui Carol Anne in toate cele 3 filme. A murit in 1988 dupa ce doctorii au diagnosticat-o initial cu o forma acuta de influenza, dar mai tarziu au schimbat diagnosticul la soc sceptic, dupa ce bacterii toxice i-au invadat sistemul circulator.

In timp ce scria nuvelizarea filmului, autorul James Kahn a marturisit ca dupa ce a terminat de scris “un fulger a strapuns cerul, cladirea a fost lovita, iar jocurile arcade au inceput sa mearga singure”

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

6 02 2011
ElementX

Am vazut si eu filmul. dar acum am aflat de toate astea.:(

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: