Episodul 4 – Spirite Sfinte

29 05 2009

De obicei, se crede ca Biserica este cea care alunga spiritele, desi se intampla ca ea insasi sa fie bantuita de un numar considerabil de spirite. Multe din aceste aparitii iau forma unor imagini mirculoase sau reprezinta figurile lui Hristos, Fecioarei Maria si a sfintilor. Dincolo de aceste viziuni religioase, Biserica tinde sa explice fantomele drept spirite care nu isi afla linistea, nu reusesc, dintr-un motiv sau altul, sa treaca in viata de dincolo, punand totodata fenomenul straniu de tip poltergeist pe seama diavolului. Majoritatea religiilor clasifica spiritele bune si rele cam in acelasi fel. In cadrul Bisterii Crestine, spiritual divin este Sfantul Duh.

Calugari Fantoma


Pretutindeni in lume exista biserici ruinate sau manastiri bantuite de fantome de calugari si calugarite. Un calugar din Siberia, Grigori Rasputin, pare sa bantuie vechiul palat imparatesc din Moscova. Obtinand increderea lui Nicolae II si a Alexandrei Rasputin a condos din umbra Rusia inainte de revolutia din 1918. El si-a facut numerosi dusmani si a fost ucis de un grup de nobili in 1916. Fantoma lui inca bantuie pe coridoarele puterii, cautand eventual razbunare.

Perioada de Vis


Australienii aborigeni isi privesc rudele decedate cu mult respect. Ei nu se tem de moarte si fantomele celor morti sunt binevenite sa participle la ritualuri si sarbatori.

Aborigenii indeplinesc periodic ritualuri si sarbatori magice pentru a-si reinnoi relatia cu stramosii morti, care sunt incurajati sa reviziteze pamanturile tribului lor.

Metodisti Innebuniti
Spre sfarsitul secolului al-17-lea, familia Wesley, fondatoare a Bisericii Metodiste, s-a mutat in vechiul presbiteriu din Epworth, Yorkshire (Anglia). Presrbiteriul a devenit deodata locul unei activitati sustinute si al unei puternice fervori religioase. Acest lucru a deranjat, probabil, vreun spirit catolic si, pentru scurt timp, 1715-1716, casa a suferit de pe urma unui fenomen poltergeist. Incidentele au fost multe si variate: o rasnita de porumb si o frigare mecanica au inceput sa functioneze singure, se auzeau sunetele unui leagan ce se misca, dupa care urmau batai misterioase, iar usile se deschideau de la sine. Toate acestea au incetat brusc; totusi, incidentele se mai repeta si astazi.

Viziuni Ceresti


Din cand in cand, cineva sustine ca a avut o viziune miraculoasa. Aceste viziuni se manifesta intr-o varietate de forme, printre care vise, aparitii fantomatice si imagini miraculoase.
In 1980, doamna Ivy Wilson a fotografiat acest curcubeu la Woombye, in sud-estul Queenslandului, in Australia. Cand a developat filmul, ea a observat aceasta imagine a Fecioarei Maria cu Pruncul. Fotografia nu a fost facuta prin sticla, deci nu putea fi o reflexie.

Spirite pe Cer

Nu e ceva neobisnuit ca viziunile religioase sau spiritele sfinte sa apara in nori. Aceasta imagine a lui Hristos a fost fotografiata in timpul unei misiuni de bombardament din timpul razboiului din Coreea (1950-1953). Fantomele sunt adeseori descries ca si cum ar fi facute din aceeasi substanta ca si norii, asemeni acestora ele pot sa apara timp de cateva momente, inainte sa se destrame in aer. Sufletul a fost de asemenea asemanat cu un nor care se avapora pe masura ce paraseste trupul.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

3 09 2009
hoddivvv

sunt editate si punc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: