Episodul 5: Armate Fantoma

30 05 2009


In trecut, cand oamenii credeau mai mult decat astazi in mituri si legende, fantomele pareau mai spectaculoase. Ei vedeau imagini ale zeilor sau figure eroice, iar armatele-fantoma luptandu-se pe cer erau o prezenta obisnuita. Astazi, astfel de viziuni sunt rare; in viziuinile moderne, e prezenta de obicei o singura fantoma. Aceasta diferenta ar indica o legatura intre tipul de aparitie si mediul sau experienta persoanei care o vede. Exista povestiri despre regale Arthur si vechii zei Odin si Thor, care lupta in mari batalii purtate de fantome. Aceste proiectari fantomatice puteau fi miraje ale unor lupte reale, sau erau probabil semen premonitorii ale unor batalii ce aveau sa urmeze.

Arcasii din Mons
In timpul primului razboi mondial (1914-1918), prima batalie la care au luat parte fortele britanice a fost cea de la Mons, in Belgia, unde englezii erau intr-o evidenta inferioritate numerica fata de germani. Ziarele timpului au scris atunci despre o imagine miraculoasa care a aparut pe cer deasupra campului de lupta, aceasta incurajans trupele britanice. Se presupune ca aratarea fantomatica i-ar fi infatisat pe Sf. Gheorghe si pe arcasii sai, dar martorii oculari de ambele parti sustineau ca era vorba de o armata fantoma cu sabii, proiectata pe cer ca un film. Nu se auzeau niciun fel de sunete, dar tabloul a fost receptat de multi oameni aflati pe campul de lupta si interpretat drept o interventie divina.

Actiunea Repetata


In august 1942, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, trupele aliate au lansat un atac asupra orasului Dieppe, pe coasta normanda, in Franta ocupata de germani. Era un preludiu la debarcarile din Ziua Z si misiunea a avut success. Noua ani mai tarziu, doua femei aflate in vacanta langa Dieppe au fost trezite in zorii unei zile de zgomote de impuscaturi. In urmatoarele trei ore, ele au ascultat uimite, in tacere, sunetele luptei care a avut loc cu noua ani mai inainte. Relatarile lor au fost apoi comparate cu datele oficiale despre batalie si au fost gasite extreme de asemanatoare.

Toba lui Drake


Sir Francis Drake (1540-1596) folosea o toba a chema la lupta echipajul navei sale Golden Hind. Conform legendei, Drake a promis pe patul de moarte sa se intoarca si sa lupte pentru Anglia de cate ori va suna toba care anunta apropierea inamicului. In timpul ceui de-al doilea razboi mondial, multe nave de razboi au fost salvate miraculos de la dezastru, in timp ce se auzeau sunete fantomatice de toba. Toba lui Drake nu mai fusese insa dusa niciodata la bordul vreunei corabii din momentul intoarcerii sale in Anglia, adica in secolul al 16 lea.

Cetatea lui Dumnezeu
Pe cand se afla in tabara, langa Roma, in anul 312, imparatul Constantin a avut viziunea unei cruci in mijlocul cerului. O inscriptie de pe aceasta cruce il indemna sa atace. El a atacat si a castigat. Drept recunostinta pt Sfantul Duh, el a dat ordin ca religia crestina sa devina religia oficiala a Imperiului Roman.

Ultima Batalie a lui Custer
In iunie 1876, eroul Razboiului Civil American, generalul Custer, a fost ucis la Little Bighorn intr-o lupta impotriva indienilor Sioux. Cu o luna inainte, la inceputul expeditiei, pe cand Custer iesea din Fortul Abraham Lincoln, oamenii din fort au vazut jumatate din regiment cum se ridica sus, pe cer, si apoi dispare.
Ulterior, jumatate din regimental al VII lea de cavalerie a fost masacrat in batalie.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

6 06 2009
Kilmster

In legatura cu „Cetatea lui Dumnezeu” . Acuma o saptamana , la religie ne-a predat lectia asta si era vorba ca regele Constantin a vazut pe cer o Cruce pe care era inscriptiona „In hoc signce vincet” (In acest semn vei invinge) . Iar noaptea in somn , Mantuituorul i sa aratat in vis , cerandui sa impodobeasca cu insemnele crestine steagurile de lupta . El a castigat o batalie importanta , iar atunci el a dat un edict , ca religia crestina sa devina religia favorizata in Imperiul Roman .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: