Fantome Moderne

1 07 2009

In aceste vremuri aflate sub influenta iluminista a logicii si ratiunii stiintifice, am putea presupune ca cele mai multe probleme supranaturale au fost deja sufficient de bine investigate pentru ca noi sa putem avea un punct de vedere rational in legatura cu ele. Ne-am putea astepta, mai ales, sa se creada din ce in ce mai putin in fantome, dar lucrurile nu stau asa. Dimpotriva, interesul pentru ele pare sa creasca si relatarile despre aparitiile lor sunt din ce in ce mai numeroase.

Mesaje din mormant
Robotul de la telefonul familiei Jules si Maggie Harsch-Fischbach din Luxemburg este bantuit, aparatul primind regulat mesaje complicate de la oameni de stiinta morti. Cercetarile asupra energiei vitale care pare sa ramana impregnate in unele obiecte sugereaza ca ele pot fi bantuite de un fost proprietar, care a lasat o amprenta mentala asupra lor prin psihokinezie.

Continua regele rockului sa traiasca ?!
Elvis Presley (1935-1977) a devenit unul dintre cei mai idolatrizati cantareti ai timpului sau. Pentru multi el ramane starul rock-and-roll-ului prin excelenta. Cand a murit in imprejurari tragice, multi dintre admiratorii sai devotati au refuzat sa accepte acest lucru. Din 1977, a inceput sa se afirme ca ar fi fost vazut in mai multe locuri din lume, nu numai in America.

Figuri ale mortii


In 1971, in satul Belmez din sudul Spaniei, o figura umana fantomatica s-a imprimat dintr-o data pe gresia roz dintr-o bucatarie. Cand familia a incercat sa stearga imaginea inspaimantatoare, ochii i s-au deschis si mai larg si figura s-a intristat. Proprietarul a scos gresia si a turnat beton, dar a aparut o figura si mai clara. Expertii fenomenelor paranormale au fost chemati sa investigheze cazul si atunci s-au putut percepe tanguiri ciudate. Mai tarziu s-a descoperit ca toata casa se afla deasupra unui vechi cimitir. Figurile apar si in ziua de astazi.

In lumina farurilor
In 1965, la Bluebell Hill, in Kent, trei tinere au fost ucise in mod tragic intr-un accident rutier. Fantoma uneia dintre ele inca mai bantuie pe acea parte de drum si sectia de politie locala primeste adeseori anunturi de la soferi care cred ca au lovit pe cineva. Cand merg sa investigheze cazul, nu gasesc pe nimeni acolo. Uneori, fata face autostopul si urca in cate o masina, dupa care dispare in mod misterios. Ceva similar se intampla in Norvegia, intr-un anumit loc fiind plasat chiar un semn care ii avertizeaza pe soferi sa nu ia in masina fantoma care face autostopul.

Casa Alba, yeah …


Casa alba din Washington D.C. este bantuita de unii din fostii presedinti ai Statelor Unite. Cateva fantome sunt atribuite lui Abraham Lincoln, asasinat in 1865. Imginea sa distincta a fost observata de personalitati notabile cum ar fi regina Wilhelmina a Olandei, in timp ce se afla acolo, si de fiica presedintelui Reagan, in timpul mandatului tatalui ei. Lincoln insusi credea in spiritism si a paraticipat chiar la cateva sedinte chiar la Casa Alba, lucru ce poate explica puternica lui prezenta acolo, prezenta ce poate fi simtita si azi.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

11 01 2012
Deea

Cei care vor referate unice la istorie cu Abraham Lincoln puteti sa merge-ti la Casa alba sa-i cere-ti personal date despre el :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: