Fantomele Exista Pretutindeni

3 07 2009

Desi anumite locuri par sa fie adevarate centre ale activitatii supranaturale, nu exista loc pe Pamant unde san u fi aparut fantome. Oriunde traiesc oameni, vor exista si povestiri despre fantome. Se pare ca multe stafii repeat la nesfarsit un anumit eveniment din viata lor anterioara, fara a tine cont de observator. Altele sunt aparent binevoitoare si uneori incearca sa-i avertizeze pe straini de pericolele care-i pandesc. Totusi, in mod ocazional, fantomele pot fi si malefice.

Mirosul dulce al violetelor


In secolul trecut, in timpul razboaielor cu zulusii din Africa de Sud, princepele a fost ucis. Trupul sau a fost trimis rudelor pentru a fi inhumat. Pe locul unde murise a fost ridicat in amintirea sa un tumul de pietre. In anul urmator, mama principelui, Eugenie, a dorit sa viziteze campul de lupta unde murise fiul ei, dar nu a putut gasi tumulul memorial. Continuand totusi sa caute, a sesizat un miros de violete, acest miros conducand-o pana la tumul. Violetele fusesera florile preferate ale principelui.

A vedea dublu
Exista numeroase povestiri despre oameni care par sa aiba un dublu si pot fi vazuti in acelasi timp in doua locuri. In 1845, in Livaria, Rusia, dublul unei femei a aparut efectiv langa ea. O profesoara numita Madame Sages a reusit sa-si proiecteze imaginea dincolo de propriul corp. Ea a folosit aceasta tehnica in clasa pentru a mentine disciplina: in timp ce imaginea ei spectrala se afla in fata clasei, ea se plimba printre banci sau scria la tabla. La actiunile ei nu erau martori doar elevii, ci si colegii ei, care au cerut ca ea sa fie concediata.

Masina 42, unde te afli!?
Primul Grand Prix din Japonia dupa cel de-al doilea razboi mondial a avut loc in 1963, pe circuitul Suzuka, in Nagoya. Favorit era Masao Asano care conducea masina cu numarul 42. In timpul cursei, masina lui Asano a iesit de sub control si el a avut un accident ce i-a fost fatal. In limba japoneza, numarul 42 are si sensul de shi ni, care inseamna “a muri”. Oficialitatile au interzis ulterior folosirea numarului 42, dar in viitorul Grand Prixm controlorii de trafic au observat o masina cu numarul 42 in 8 din cele 25 de tururi de pista.

Prizoniere in timp


In august 1901, doua femei ce vizitau palatal de la Versailles se indreptau spre micul castel privat al reginei Frantei, Marie Antoinette (1755-1793). De-a lungul drumului ele au simtit o atmosfera apasatoare si au trecut pe langa niste gradinari imbracati cam ciudat. Cand au ajuns in gradina au vazut o femeie care desena. In timpul unei alte vizite, palatal si gradinile aratau altfel, ceea ce le-a convins ca vizita anterioara fusese de fapt o calatorie in timp. Mai tarziu au identificat-o si pe doamna care desena, care nu era alta decat Maria Antoinette. Intr-un mod foarte ciudat, atat gradinarii, cat si doamna care desena privisera spree le ca si cum chiar s-ar fi aflat acolo.

Sicrie care se misca
In 1808, in Christ Church, Barbados, cripta de familie a unei oarecare doamne Goddard a fost cumparata de familia unui plantator, Chase. Noii proprietary si-au inmormantat doua fiice in aceeasi cripta, dar cand aceasta a fost redeschisa in 1812 pentru a-l inmormanta pe raposatul Chase, care, la fel ca una din fiicele sale, se sinucisese, sicriele grele de plumb dinauntru au fost gasite rasturnate. La fel s-a intamplat si la alte doua inmormantari. In 1819, guvernatorul din Barbados a ordonat sigilarea criptei, deoarece populatia locala se temea. In urma zgomotelor din interior, cripta a fost redeschisa si sicriile gasite din nou in dezordine cu exceptia sicriului suspomenitei Goddard. Nu exista niciun semn ca cineva ar fi intrat acolo cu forta.

Ai grija ce faci!
In China se crede si in ziua de astazi ca fantoma cuiva care a avut un sfarsit violent, fie in urma unui accident, fie a unei crime, se va intoarce in cea de-a saptea noapte dupa moarte pentru a cauta razbunare.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

2 08 2010
gost

eu nu am multe de spus .titlul spune totul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: