Blestemul Mumiei

24 10 2009

Cu totii stim despre mumii, egipteni si faraoni, si cred ca cu totii am auzit de marele faraon Tutankhamun. Dar nu toti stim despre “blestemul” ce se invarte asupra lui. Blestemele legate de mumii au aparut din secolul 19, cand au inceput sa se descifreze hieroglifele. Dar niciunul nu a atras atata atentie ca cel al Regelui Tutankhamun, din momentul in care Howard Carter i-a descoperit mormantul in 1922. Tot haosul a inceput din momentul in care a fost deschis mormantul

Legenda spune ca cine indrazneste sa deschida mormantul, va suferi furia mumiei. Mumiile fiind asociate cu magia, multe au sfarsit fiind vandute ca praf magic.

Totul a inceput cand Lordul Carnarvon, cel ce a finantat descoperirea mormantului a murit la scurt timp dupa descoperire. A fost intepat de un tantar in 1923, in timp ce se barbierea. L-a luat cu febra si frisoane repede. Un doctor a fost trimis la Lord, dar a juns prea tarziu, Carnarvon murise deja. In acel moment, absolute toate luminile din Cairo s-au stins misterios. In aceeasi zi, cainele de la Londra al lui Carnarvon a murit in mod misterios, scheunand puternic, iar apoi cazand mort din picioare. Arthur Weigall, unul din oamenii din echipa lui Carter, marturisea ingrozit faptul ca in ziua in care intrasera in mormant, glumise cu Carnarvon si spunea ca mai are 6 saptamani de trait. Fix la 6 saptamani, Lord Carnarvon a murit. George Jay Gould I a murit la putin timp dupa ce a vizitat mormantul in 1923. Alti membri ai echipei lui Carter au murit in moduri misterioase. De atunci ce-i ce se aventureaza in mormant aiurea au parte de necazuri si sfarsituri tragice. O echipa de cercetatori a fost blamata pt un cutremur mare in Cairo.

Howard Carter, cel ce a deschis mormantul, avea un canar, iar dupa descoperire, canarul a fost mancat de o cobra, simbol al faraonului. Carter insa a trait inca 13, cand a terminat de notat si studiat obiectele din mormant.

In prezent, mormantul este deschis publicului. Insa in unele nopti, se aud sunete ciudate dinauntru. Pentru localnici, cel mai infricosator lucru este faptul ca inauntru se vad adeseori figuri misterioase si se aud voci fantomatice.
In 2009 o echipa low-budget a fost sa investigheze ceea ce se intampla. Au investigat noaptea, iar cand s-au apropiat de locul cu pricina, o futuna de nisip a aparut din senin. Imediat ce au intrat in mormant au vazut pe scannerele de caldura o silueta, fara caldura, trecand prin fata lor.


Scannerul magnetic arata o energie magnetica normala, dar cand a fost pus deasupra sarcofagului, a luat-o razna. Unii din membri echipei auzeau soapte, pasi si vuiete. La un moment dat, doi dintre ei s-au luat dupa sunete, iar cei doi au cazut pe scari, cel din spate spunand ca poate sa jure ca a simtit cum ceva l-a impins. Cativa au stat cu randul langa sarcofag. Mai multora li s-a facut rau la stomac, i-a luat cu ameteli sau dureri de cap. Au marturisit ca auzeau vuiete si zgomote ciudate. Unul din a lesinat langa sarcofag, iar medicului echipei i s-a facut rau, desi nu intrase in mormant. Cu toate acestea, ei si-au oprit investigatiile la acest punct, nedorind sa-si puna sanatatea in pericol si mai mult.

Una dintre camerel de fotografiat facea poze non-stop. Toate pozele erau la fel, cu exceptia uneia, la care inca nu au gasit raspuns.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

10 11 2009
dany

bravo isp. bravo genial blog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: